Spoštovani starši,

bliža se mesec maj, v katerem bo naša šola praznovala 60 let Bralne značke.

Delavci in učenci smo ponosni, da sta takratni ravnatelj OŠ Franja Goloba Prevalje Leopold Suhodolčan in profesor Stanko Kotnik prvotno idejo o spodbujanju branja prenesla v širši slovenski prostor. Prva značka je bila podeljena na naši šoli leta 1961, danes bralna značka poteka skoraj na vseh slovenskih osnovnih šolah.

Ker priprave na naše praznovanju že potekajo, vas vabimo, da se nam pridružite na zanimivem in izvirnem predavanju o tem, ali v digitalnem času sploh še brati tiskane knjige. Avtor nam bo z desetimi razlogi poskušal dokazati, da je branje kljub poplavi hitrih informacij še vedno izjemnega pomena.

Miha Kovač se je srečal že s številnimi vlogami, povezanimi s knjigo. Je profesor na Filozofski fakulteti, pisatelj, raziskovalec in bralec in urednik. Pred meseci je napisal knjigo Berem, da se poberem, v kateri je utemeljil deset razlogov za branje v digitalnih časih. Pove, da je branje knjig naporno opravilo, a ko ga usvojimo, si s tem odpremo številna vrata, (spo)znanja in nenazadnje empatijo.

Dobimo se na ZOOM-u v četrtek, 18. 3. 2021 ob 17.30 uri, na spodnji povezavi.

https://arnes-si.zoom.us/j/5744629412

Vabljeni!

Kliknite spodaj za prikaz desetih razlogov za branje knjig v digitalnih časih.

 

Related Images:

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)