V četrtek smo obeležili 1. kulturni (KROJAČKOV) dan v tem šolskem letu. Kot ponavadi je bil ta dan v znamenju spoznavanja in raziskovanja kulturne dediščine kraja ter z njim povezanimi pomembnimi osebnostmi, zato je delo potekalo v številnih zanimivih in ustvarjalnih delavnicah, ki so potekale na šoli, ožji in širši lokalni okolici.
V jubilejnem letu bralne značke je bila seveda rdeča nit delavnic ustanovitelj bralne značke Leopold Suhodolčan in njegova literarna dela, ki so jih učitelji spretno navezali na svoje dejavnosti v delavnicah.
Zaradi izrednih razmer so  delavnice za šestošolce potekale v manjših skupinah, tako da je delo potekalo nemoteno in v skladu s priporočili NIJZ ter MŠŠ.
Sedmošolci so s pomočjo mobitelov in spletne aplikacije spoznavali kulturne znamenitosti kraja.
V okviru projekta RASTEM S KNJIGO pa  je sedmošolci na šoli obiskala tudi bibliotekarka ga. Petra Makuc, ki je učencem predstavila splošno knjižnico ter spregovorila o pomenu branja.
Osmošolci so se odpravili na Prežihovino, devetošolci pa so obiskali Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika ter Muzej Ravne.
Kljub nekaterim oviram in omejitvam smo kulturni dan izpeljali zelo uspešno in … (najpomembneje) v prijetnem sproščenem vzdušju☀️👌😃.
Mentorici: Mojca Pungartnik in Katjuša Knez

Related Images:

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)