KROJAČKOV DAN🎩😃🧵✂️
 
6. 10. 2022 smo v šolski koledar zabeležili 1. kulturni (KROJAČKOV) dan, ki je namenjen vsem učencem naše šole. 
 
Na šoli in izven nje so potekale različne dejavnosti.
Na razredni stopnji so učenci ustvarjali v številnih zanimivih delavnicah na temo Krojačka Hlačka in drugih književnih junakov Leopolda Suhodolčana.
 
Učenci 4.,5.,6. in 7. razredov so dan začeli z glasbenim nastopom naše domačinke, slovenske kantavtorice, pevke, kitaristke in skladateljice DITKE Čepin 🎶🎙️🎸🎹 ter članov njene zasedbe. Slednja je v svojem nastopu predstavila uglasbeno poezijo priljubljenega slovenskega pesnika in pisatelja Ferija Lainščka.
 
7-šolci so nato sodelovali v nacionalnem projektu Rastem s knjigo, v okviru katerega so obiskali Knjižnico Prevalje. S pomočjo mobilne aplikacije pa so spoznavali tudi kulturno dediščino našega mesta🏛️📱🤓.
 
Učenci 8. razreda so se odpravili na Prežihovino na ogled spominskega muzeja Lovra Kuharja (Prežihovega Voranca) ter kašče.
 
Devetošolci pa so si ogledali najpomembnejše kulturne ustanove na Ravnah (Študijsko knjižnico, Pokrajinski muzej in Gimnazijo Ravne).
 
Preživeli smo pester, igriv in ustvarjalen dan, za kar gre zahvala številnim sodelavcem (mentorjem) na šoli in izven nje👏💪🤝😃.
 
Hvala tudi Občini Prevalje (g. podžupanu Boštjanu Gorenšku) za pomoč in potrebno podporo, da KROJAČKOV dan ostaja tradicionalen in da vsako leto “zaživi” s kakšnimi novimi, za učence privlačnimi vsebinami😃.
 
Knjižničarka
Mojca Pungartnik

Fotogalerija iz koncerta v DD (Foto: FŠ): DITKA

Ostali fotoutrinki KROJAČKOVEGA DNEVA:

Related Images:

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)