Tretji petek v novembru vsako leto obeležujemo »dan slovenske hrane«, kamor uvrščamo projekt TSZ. Projekt organizirajo: Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, za izobraževanje in zdravje.
Učenci so danes zajtrkovali: ržen kruh, domače maslo, med,mleko in jabolko. Vsa živila so pridelana v Sloveniji in so od lokalnih pridelovalcev.
Namen aktivnosti je ozaveščati otroke in starše o pomenu zajtrka, o zdravih prehranjevalnih navadah in jih spodbujati k uživanju doma pridelane hrane.
V avli šole smo ob spremljavi harmonike zapeli pesem Čebelar avtorja Lojzeta Slaka.
Iz zloženke Čebelica- moja prijateljica pa smo spoznali slovenskega čebelarja Antona Janša, začetnika modernega čebelarstva. V svojih knjigah je poudaril pomen čebel za okolje, prehrano in zdravje ljudi.
Večina učencev je uživala v pristni domači hrani.
Zapisala: J. Kranjc