ODPIRALNI ČAS
Spoštovani starši!
V priponki objavljamo seznam šolskega gradiva, ki ga bodo učenci naše šole uporabljali naslednje šolsko leto. Gradiva so enotna za vse učence šole, razen v I. triadi (podružnice) zaradi posebnosti kombiniranih oddelkov.
Ker si vsi učenci izposojajo učbenike iz šolskega učbeniškega sklada, starši kupite samo delovne zvezke in ostale šolske potrebščine.
Učenci 1., 2. in 3. razredov bodo prejeli brezplačne učbenike in delovne zvezke. Starši kupite samo šolske potrebščine.
 
 
skrbnica učbeniškega sklada
Mojca Pungartnik
PRIPOROČILNI SEZNAM KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO

BZ_priporočilni seznam 2022-2023

ZLATI BRALCI – GOSTJA LJOBA JENČE_MALA TELOVADNICA in DRUŽBENI DOM

Na Prevaljah je potekala slovesnost ob zaključku bralne značke v šolskem letu 2018 / 2019.

Tokrat smo povabili v goste  Ljobo Jenče, pevko ljudskih balad in drugih pesmi, pripovedovalko pravljic, zbirateljico ljudskega izročila, eno najvidnejših slovenskih etnomuzikologinj in še bi lahko naštevali. Prvo srečanje je bilo za 4. In 5. razrede v šoli, drugo pa za zlate bralce Koroške, bralce naše šole in mentorje. Prireditve v Družbenem domu so se udeležili tudi gostje: župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič, podžupan Boštjan Gorenšek, z Društva Bralna značka Slovenije pa so nas počastili z obiskom: podpredsednik pisatelj SLAVKO PREGL, generalna sekretarka Manca Perko, častni član Jože Zupan. Bralce in mentorje so nagovorili ravnateljica Mira Hancman, župan dr. Matic Tasič in podpredsednik Brane značke Slavko Pregl.

Zapisala Hedvika Gorenšek, Foto v šoli: Franc Štrekelj, Foto v DD: Emil Petek

(Skupno 2.323 obiskov, današnjih obiskov 4)