ODPIRALNI ČAS
UČBENIKI, DELOVNI ZVEZKI, ŠOLSKA GRADIVA ZA 2021/2022
Spoštovani starši!
V priponki objavljamo seznam šolskega gradiva, ki ga bodo učenci naše šole uporabljali naslednje šolsko leto. Gradiva so enotna za vse učence matične in podružničnih šol razen nekaterih šolskih potrebščin.
Ker si vsi učenci izposojajo učbenike iz šolskega učbeniškega sklada, starši kupite samo delovne zvezke in ostale šolske potrebščine.
V šolskem letu 2021/22 bodo učenci 1., 2. in 3. razredov prejeli brezplačne učbenike in delovne zvezke. Starši kupite samo šolske potrebščine.
 
skrbnica učbeniškega sklada
Mojca Pungartnik
PRIPOROČILNI SEZNAM KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO

BZ_priporočilni seznam 2021-2022

ZLATI BRALCI – GOSTJA LJOBA JENČE_MALA TELOVADNICA in DRUŽBENI DOM

Na Prevaljah je potekala slovesnost ob zaključku bralne značke v šolskem letu 2018 / 2019.

Tokrat smo povabili v goste  Ljobo Jenče, pevko ljudskih balad in drugih pesmi, pripovedovalko pravljic, zbirateljico ljudskega izročila, eno najvidnejših slovenskih etnomuzikologinj in še bi lahko naštevali. Prvo srečanje je bilo za 4. In 5. razrede v šoli, drugo pa za zlate bralce Koroške, bralce naše šole in mentorje. Prireditve v Družbenem domu so se udeležili tudi gostje: župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič, podžupan Boštjan Gorenšek, z Društva Bralna značka Slovenije pa so nas počastili z obiskom: podpredsednik pisatelj SLAVKO PREGL, generalna sekretarka Manca Perko, častni član Jože Zupan. Bralce in mentorje so nagovorili ravnateljica Mira Hancman, župan dr. Matic Tasič in podpredsednik Brane značke Slavko Pregl.

Zapisala Hedvika Gorenšek, Foto v šoli: Franc Štrekelj, Foto v DD: Emil Petek

(Skupno 1.765 obiskov, današnjih obiskov 1)